Η Αθηναϊκη Ριβιέρα

Μόλις λίγα χιλιόμετρα νότια από την έντονη ζωή και το πολυσύχναστο κέντρο της Αθήνας, συναντάμε μια εντελώς διαφορετική όψη της πόλης, την «Αθηναϊκή Ριβιέρα». Μια υπέροχη παραθαλλάσια περιοχή, την οποία δεν θα βρείτε σε κανένα χάρτη της Google. Πρόκειται για μια τοπική ονομασία για την όμορφη γραφική παραλιακή λωρίδα, που εκτείνεται από το Δήμο Παλαιού Φαλήρου, ακριβώς νότια της Αθήνας, μέχρι το θεαματικό ακρωτήρι του Σουνίου, στο νοτιότερο άκρο της χερσονήσου της Αττικής.
Εύκολα προσβάσιμη με αυτοκίνητο, λεωφορείο ή το τραμ, η Αθηναϊκή Ριβιέρα είναι ένα "must-see" για όσους θέλουν να απολαύσουν την Αθήνα στο έπακρο.
Σε όλο το μήκος του πανέμορφου γραφικού τμήματος της ακτής, με τις λεωφόρους γεμάτους από φοίνικες, τα θέρετρα πέντε αστέρων, ιαματικά λουτρά, τα παραθαλλάσια μπαρς / εστιατόρια, τις μαρίνες και τις αμμώδεις παραλίες με  κρυστάλλινα νερά, μπορείτε να ζήσετε τη μαγεία των ελληνικών νησιών, για τα οποία πολλοί άνθρωποι έρχονται στην Ελλάδα.... και μάλιστα χωρίς να χρειάζεται να πατήσετε το πόδι σας σε πλοίο!
Το τραμ, το οποίο εγκαινιάστηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, συνδέει το κέντρο της Αθήνας - από την Πλατεία Συντάγματος - με τα νότια προάστιά της στην Αθηναϊκή Ριβιέρα και είναι το πιο χαλαρό μεταφορικό μέσον για να φτάσετε στην ακτή. Ιδιαίτερα η διαδρομή Τ3, που φτάνει από το Παλαιό Φάληρο μέχρι τη Βούλα, είναι ο πιο ευχάριστος τρόπος για να γνωρίσετε τη βόρεια ακτογραμμή της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Στην πορεία του, θα συναντήσετε παραθαλάσσιους προορισμούς γεμάτους πειρασμούς, να σταματήσετε και να κατεβείτε για έναν περίπατο.
Και τέλος, όταν βραδιάσει, θα απολαύσετε τη νυχτερινή ζωή της ακτής: στο Παλαιό Φάληρο, στον Άλιμο, στη Γλυφάδα, Βουλιαγμένη, Βάρκιζα και στο Λαγονήσι, όπου θα συναντήσετε city και beach bars γεμάτα με ευδιάθετους ανθρώπους, οι οποίοι χαίρονται την Αθηναϊκή Ριβιέρα.
Καλοκαίρι ή χειμώνα, η Αθηναϊκή Ριβιέρα προσφέρει απολαύσεις όλο το χρόνο!
Η πλησιέστερη πόλη στην Αθήνα της Αθηναϊκής Ριβιέρας, είναι τo Παλαιό Φάληρο. Λόγω του ότι βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα, εξακολουθεί να έχει μια κάπως αστική όψη, συνδυάζοντας την αίσθηση της πόλης, με την ομορφιά της παραλιακής λεωφόρου της, αγαπημένο σημείο για ένα παραθαλάσσιο περίπατο.
H Αθηναϊκή Ριβιέρα σφίζει από ζωή κατά την διάρκεια της ημέρας, προσφέροντας επίσης μια έντονη νυχτερινή ζωή και αποτελεί έναν δημοφιλή τόπο για βραδινές εξόδους, τόσο για τους Αθηναίους όσο και για τους τουρίστες.
Η Αθηναϊκή Ριβιέρα φιλοξενεί ορισμένες από τις καλύτερες παραλίες και παραλιακούς προορισμούς στον κόσμο. Κατά μήκος της ακτογραμμής από το Π. Φάληρο μέχρι το Σούνιο, συναντάμε ένα μεγάλο αριθμό από καταπληκτικές παραλίες, ορισμένες βραχώδεις αλλά στην πλειοψηφία τους αμμώδεις, από πλήρως οργανωμένες, έως και εντελώς «παρθένες».
Η κοσμοπολίτικη Γλυφάδα είναι η ανεπίσημη «πρωτεύουσα» της Αθηναϊκής Ριβιέρας, μια ζωντανή παραθαλάσσια πόλη, με μεγάλες εμπορικές λεωφόρους γεμάτες από καταστήματα, πολλές καφετέριες και εστιατόρια.
Ανοιχτή όλο το χρόνο, η Λίμνη της Βουλιαγμένης είναι μια τεράστια βυθισμένη από ασβεστόλιθο σπηλιά, η οποία προσφέρει ένα μαγευτικό σκηνικό ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.
Στο νότιο άκρο της μοναδικής ακτογραμμής της Αθηναϊκής Ριβιέρας, θα βρείτε το ακρωτήριο του Σουνίου, όπου θα θαυμάσετε το Ναό του Ποσειδώνα που χτίστηκε το 440 π.χ. και αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία της αρχαίας Ελλάδας και το δεύτερο, μετά την Ακρόπολη, πιο σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο της Αθήνας.